De aromatherapeutische werking van etherische olie in amberblokjes en verzorgingsproducten

In een eerdere blog gaf ik je al uitleg over geuren en associaties. Daaruit bleek dat het moeilijk is om de geuren van de amberblokjes te omschrijven, want iedereen ruikt en beleeft een geur anders. Ditzelfde geldt voor de shampoo- en bodybars. Toch zijn er overeenkomsten in de beleving van geuren. Dit is de aromatherapeutische werking van de etherische oliën die erin verwerkt zijn.

Etherische oliën in amberblokjes en bars

Sommige geuren roepen over het algemeen hetzelfde in mensen (en zelfs dieren) op. Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid met gebruikmaking van etherische oliën. De amberblokjes van Queen Beads worden op geur gebracht met behulp van deze etherische oliën. Dit geldt ook voor de shampoo- en bodybars.

 

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn mengsels van geurstoffen uit planten, bloemen, kruiden of vruchten. Soms bevatten ze ook synthetische stoffen. Deze stoffen zijn soms gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen en soms op basis van niet-natuurlijke grondstoffen. De oliën staan bekend om hun werking op de geest, waar deze blog zich op richt, maar etherische oliën kunnen ook helende eigenschappen voor het lijf bevatten. 

 

De 3 bekendste etherische oliën en hun werking

 

Lavendel

De geur van lavendel staat bekend om haar ontspannende eigenschappen. Het vermindert angst en bevordert de slaapkwaliteit. Lavendel werkt kalmerend, verzachtend en helpt bij depressiviteit. Je vindt de geur van lavendel in de bodybar lavendel, de shampoobar lavendel en je vindt het gebruik van lavendelolie terug in het amberblokje violet (deze ruikt iets zeepachtiger).

In de blog over de shampoobar lavendel lees je nog veel meer over de werking van lavendelolie.

 

Jasmijn

Jasmijn geeft een gevoel van zelfvertrouwen en euforie, en kan daarom zeer goed ingezet worden tegen bij apathie, onverschilligheid, dufheid en lusteloosheid.  Je vindt de geur van jasmijn terug in de bodybar jasmijn, de shampoobar jasmijn, de shampoobar jasmijn-kamille (deze is tevens SLES-vrij) en het amberblokje jasmijn.

In de blog over de shampoobar jasmijn lees je nog veel meer over de werking van jasmijnolie.

 

Roos

De geur van rozen werkt kalmerend en ontspannend en geeft een goed humeur. Rozen brengen rust bij stress en/of depressie, werken sensueel, pept vertrouwen op en zorgt voor een vredige, harmonieuze sfeer en, hoe kan het ook anders, de geur brengt meer liefde voor jezelf, en naastenliefde. De rozengeur is verwerkt in de bodybar roos, shampoobar Roos, conditionerbar roos en de shampoobar rozenblaadjes (die tevens SLES-vrij is).

In de blog over de shampoobar rozenblaadjes lees je nog veel meer over de werking van rozenolie.

 

Meer weten over etherische oliën?

Je hebt in deze blog meer gelezen over de aromatherapeutische werking van etherische oliën en en misschien heb je ook wel doorgeklikt naar de eerdere blogs waarin je leest welke helende eigenschappen deze oliën in de shampoobars hebben. Ben je nu helemaal geïnspireerd geraakt door etherische oliën? Dan geef ik je hierbij nog een gratis tip van flip! Neem eens een kijkje op de website van Leanne van Helio. Zij is gespecialiseerd in 100% natuurlijke en eerlijke etherische oliën en verkoopt deze ook. Zij vertelt je er graag meer over op haar website en tijdens haar Facebook-lives. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.