Rozen tegen roos

Roos is een veel voorkomende aandoening waarbij huidschilders in het haar en op de hoofdhuid verschijnen doordat de hoofdhuid zichzelf te snel deelt. Het is misschien niet altijd een ernstig probleem, maar doordat het zichtbaar is kan het wel vervelend zijn en sommige mensen ervaren het zelfs als gênant.

 

Hoe krijg je roos in je haar?

De hoofdhuid vervangt zichzelf elke drie weken en valt hierbij in kleine fragmentjes uiteen. Dit merk je niet. Helaas gaat dit bij roos soms twee keer zo snel. Naast de cellen die vernieuwd worden, gaan dan ook de kliertjes in de huid harder werken. De talgproductie verhoogt dan en deze draagt bij aan de klontering van huidcellen. 

 

Shampoobar Rozenblaadjes

De Shampoobar Rozenblaadjes is geschikt voor normaal haar. De shampoobar werkt door toegevoegde natuurlijke extracten effectief tegen roos. Daarnaast ruikt hij heerlijk en tovert je badkamer om in een rozentuin. Heb je geen last van roos? Geen probleem, ook dan is deze shampoobar prima te gebruiken.

 

 

Tips tegen roos in je haar

 

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om roos te verminderen:

 

1. Gebruik een goede shampoo tegen roos

Gebruik een shampoo die goed tegen roos werkt. De Shampoobar Rozenblaadjes is een shampoobar die speciaal ontwikkeld is voor de hoofdhuid met veel schilfertjes.

 

2. Vermijd haarverzorgingsproducten waar alcohol in zit

Alcohol in haarverzorgingsproducten drogen de hoofdhuid uit. Dit stimuleert de hoofdhuid juist om te vernieuwen en talgkliertjes om talg te produceren.

 

3. Vermijd krabben aan de hoofdhuid

Hoe erg het ook jeukt, vermijd zoveel mogelijk het krabben op de hoofdhuid. Dit irriteert de hoofdhuid, en zorgt net als bij uitdroging, voor een vermeerdering van celdelingen en productie van talg.

 

4. Eet een gezond dieet met veel fruit en groenten

 

Do's Dont's
Vitamine B6 (zalm, aardappelen, banaan, champignons, lever, complete granen) Bewerkte suiker (zoetigheden, siroop, melk, witte chocolade)
Vitamine E (noten, amandelen, koolzaad- en sojaolie, granen, vette vis) Afgeleiden van witte bloem (supermarktbrood, baguettes, verschillende soorten gebak)
Vitamine A (eieren, melkproducten, boter, lever) Granen met zaden (witte rijst, witte pasta)

Je kunt hiernaast eiwitten, groenten, ijzer, omega 3-vetzuren (koolzaad, lijnzaadolie, hennep, noten, sardines, makreel) en zink (cacao, oesters, tarwekiemen) en biotine B8 opnemen in je dagelijkse voeding. Drink daarnaast veel water om je lichaam te hydrateren en de werking van hoofdhuidcellen te verbeteren (aangeraden wordt 2 liter vocht per dag te drinken).

 

5. Voorkom hitte en stress

Vermijd extreme temperaturen en stress, omdat deze kunnen bijdragen aan roos.

Roos in haar jeukt

Bij een flink verhoogde talgproductie kan het talg met de haarschilfers gaan klonteren en jeuk veroorzaken. Als het wassen met een anti-roos shampoo niet voldoende werkt is het advies om de huisarts te raadplegen. Deze geeft dan een medicinale shampoo of creme die vaak op basis is van pyrithionzink of seleniumsulfide, stofjes die de overdadige productie van talg en dode huidcellen tegengaan.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.