Conditionerbar eucalyptus voor zacht en doorkambaar haar

Naast alle shampoobars die al in de vorige blogs ter sprake zijn gekomen, shop je bij Queen Beads ook je conditionerbar! In deze blog lees je meer over de Conditionerbar Eucalyptus en kom je te weten wat de voordelen van deze conditionerbar kunnen zijn voor jouw haar.

 

Waarom conditioner gebruiken?

De conditionerbar zorgt ervoor dat je haar zacht, glanzend en makkelijker doorkambaar wordt. Daarnaast is de conditionerbar eucalyptus een makkelijk en natuurlijk middel om je haar extra voeding te geven want deze conditionerbar bestaat voor 98% uit natuurlijke ingrediënten. Verschillende boters en oliën zorgen ervoor dat jouw droge en pluizige lokken veranderen in zacht en makkelijk doorkambaar haar. Het gebruik van een conditioner kan ook helpen om je haar te beschermen tegen schade veroorzaakt door warmtebronnen zoals de föhn of stijltang, of omgevingsfactoren. Over het algemeen kan het gebruik van een conditioner helpen om je haar er gezond uit te laten zien en voelen.

 

De voordelen van de Conditioner bar Eucalyptus

De reden dat eucalyptusolie wordt gebruikt in haarproducten is vanwege de vele voordelen voor het haar en de hoofdhuid. Eucalyptus staat bekend als een natuurlijk antisepticum, dat kan helpen de hoofdhuid te kalmeren en te genezen. Eucalyptusolie kan ook helpen de bloedtoevoer naar de hoofdhuid te stimuleren, waardoor een gezonde haargroei wordt bevorderd. Bovendien kan eucalyptus helpen om het haar en de hoofdhuid gehydrateerd te houden en uitdroging te voorkomen. Daarbij is het ook een natuurlijke ontklitter die het gemakkelijker maakt om je haren door te kammen of te borstelen en deze olie helpt ook om kroezen en statisch haar te verminderen. Daarnaast heeft eucalyptus een sterke, frisse en verkwikkende geur. Het heeft een kamferachtig aroma met een vleugje munt en een lichte houtachtige ondertoon. De geur wordt vaak beschreven als medicinaal, koel en mentholachtig, en kan behoorlijk krachtig en verfrissend zijn. 

 

Hebben conditioners ook nadelen?


Futloos haar: niet met de conditionerbar eycalyptus!

Er wordt soms weleens gezegd dat het gebruik van een conditioner niet handig is bij dun haar. Dit omdat de eigenschappen van de conditioner het haar verzwaren en het haar daardoor futloos wordt. Gelukkig wordt in de Shampoobar Eucalyptus broccolizaadolie gebruikt. Dit is een 100% natuurlijke stof die het haar niet verzwaart maar wel helpt het haar goed doorkambaar te maken, glans te geven, het haar zachter te maken en last but not least heeft broccolizaadolie een antistatisch effect waardoor het haar soepel valt en makkelijker in model is te brengen. 

Vet haar: niet met de conditionerbar eucalyptus!

Ook wordt weleens gezegd dat het niet handig is om een conditioner te gebruiken bij vet haar. Dit heeft echter te maken met de sulfaten en SLES die vaak verwerkt zijn in haarverzorgingsproducten. Deze ingrediënten kunnen de hoofdhuid irriteren en zorgen daarmee voor extra talgaanmaak. De conditionerbar eucalyptus is echter volledig vrij van parabenen, sulfaten en SLES.

 

Nog even de voordelen van het gebruik van de conditioner bar op een rijtje

1. Hydrateert en voedt het haar (hierdoor voelt het zachter en handelbaarder aan);

2. Herstelt beschadigd haar (openingen in de haarschubbenlaag opvullen);

3. Geeft glans (hierdoor ziet het er gezonder en levendiger uit);

4. Ontwart het haar (minder klitten, makkelijker kammen en minder haarbreuk);

5. Vermindert kroezen (haarschubbenlaag wordt glad gestreken waardoor het haar glanst);

6. Beschermt het haar (bijv. tegen warmtebronnen);

7. Bevordert gezonde haargroei (helpt de bloedtoevoer naar de hoofdhuid te stimuleren);

8. Kalmeert en geneest de hoofdhuid (jeuk en schilfers worden verminderd).

 

Hoe gebruik je een conditionerbar?

1. Maak de bar even vochtig. Dit hoeft niet lang, gewoon even snel onder de douchestraal en weer eruit.

2. Trek een aantal banen over de lengte van je haar.

3. Leg de conditionerbar weg op een zeepbakje of hang deze op in een sisalzakje.

4. Masseer met je handen door het haar. 

5. Spoel het haar goed uit.

 

Nieuwsgierig geworden naar de rest van de shampoobars? Klik hier.

Meer weten over de shampoobars? Klik hier voor meer blogs.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.