Shampoobar Lavendel

De Shampoobar Lavendel is een unieke shampoobar die de voordelen van essentiële oliën combineert met de kracht van de natuur. Shampoobars zijn een gemakkelijke manier om je haar heerlijk te laten geuren zonder dat je veel product hoeft te gebruiken. Daarnaast bevat deze shampoobar lavendelolie. Over lavendelolie zijn diverse positieve eigenschappen beschreven. Deze positieve eigenschappen hebben niet alleen een goede uitwerking voor je haar, maar ook op je (mentale) gezondheid. In deze blog lees je meer hierover.

Hoe maakt men lavendelolie?

Lavendelolie is een etherische olie die wordt geproduceerd door middel van destillatie van de bloemen van bepaalde lavendelsoorten. Er is ongeveer 500 gram lavendelbloemetjes nodig om 5 ml zuivere essentiële lavendelolie te maken. De lavendelbloemen worden jaarlijks met aandacht en liefde gesnoeid, verwerkt en middels stoomdestillatie gewonnen. 

Wat is de werking van lavendelolie?

Lavendel werd ruim 2500 jaar geleden voor het eerst genoemd. De Oude Egyptenaren gebruikten lavendel in hun parfum en om mummies mee te balsemen. Er zijn sporen van lavendel aangetroffen in de grafkelder van de Egyptische farao Toetanchamon. De Romeinen gebruikten lavendelolie om kleding te wassen en voegden het toe aan hun bad. Deze voorbeelden laten duidelijk zien dat lavendel al heel lang gebruikt en gewaardeerd wordt. Lavendel is één van de weinige etherische (aromatische) vluchtige oliën die direct op de huid aangebracht mag worden. De naam 'lavendel' komt uit het Latijn (lavare), waar het 'wassen' betekent. Lavendel wordt al eeuwenlang door de mens gebruikt maar men was voorheen niet volledig op de hoogte van de eigenschappen van deze plant, maar de wetenschap heeft hier verandering in gebracht. Inmiddels is er veel meer bekend.

 

10 redenen waarom lavendelolie goed voor je is

1. Het aroma van lavendelolie bestrijdt ademhalingsproblemen zoals bij infecties aan de luchtwegen;

2. De geur van lavendel verlicht stress en angstgevoelens;

3. Muggen hebben een hekel aan de geur van lavendel;

4. Lavendelolie is zeer effectief bij huidproblemen en een brandend gevoel;

5. Lavendelolie verzacht pijn;

6. Lavendelolie verhoogt de bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk;

7. Lavendelolie verzacht brandwonden;

8. De geur van lavendelolie is verfrissend, kalmeert de zenuwen en reduceert stress;

9. De geur van lavendelolie kalmeert waardoor het de slaapkwaliteit verbetert;

10. Lavendelolie voedt haar en hoofdhuid en desinfecteert de hoofdhuid. Het werkt tegen luizen en neten en is effectief tegen haarverlies. 

 

Waarom de shampoo bar lavendel?

Behalve de hierboven beschreven 10 voordelen van lavendelolie, is het goed om te weten dat, door lavendelolie en de andere natuurlijke ingrediënten, deze shampoobar het haar en helpt om de hoofdhuidvetten op peil te brengen. Het lavendelextract is erg kalmerend voor de hoofdhuid en werkt goed tegen roos. Deze shampoobar is geschikt voor ieder haartype, maar in het bijzonder voor normaal tot vet haar.

 

Mocht je interesse hebben in pure lavendelolie, dan raad ik je aan contact op te nemen met Helio. Helio verkoopt pure lavendelolie waarin de beste lavendel uit Bulgarije verwerkt is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.