Shampoobar Jasmijn

 

 

Queen Beads heeft een scala aan verschillende shampoobars in het assortiment. In deze blog kom je meer te weten over de Shampoobar Jasmijn.

 

 

 

 

Jasmijn: geschenk van God

We zijn allemaal wel bekend met de Jasmijn plant, ook wel Jasminum. De botanische naam is afkomstig van het Perzische Yasmin, dat 'geschenk van God' betekent. Er worden verschillende soorten Jasminum gekweekt maar de grootbloemige jasmijn en de Arabische jasmijn worden gekweekt voor het maken van geurende extracten die worden gebruikt in parfums

 

Waar staat de shampoo bar jasmijn voor?

De Jasmijn is door de heerlijk geurende bloemen niet alleen een gewilde plant in de tuin. De Jasmijn heeft ook een basis in het boeddhisme en het Hindoeïsme. Binnen deze religies vertegenwoordigt de Jasmijn namelijk reinheid en is daarom een populaire offergave. Men zegt dat de geur nog sterker is bij een wassende maan (de periode voor volle maan). De Jasmijn is ook de nationale bloem van de Filipijnen, Indonesië en Tunesië. 

 

Wat doet de shampoo bar jasmijn voor je haar?

Leuk al die informatie over de Jasmijnplant, maar wat heeft dat te maken met een shampoobar?

Duizenden bloemen in jouw shampoo bar

Vanwege de heerlijk zachte geur van Jasmijn, worden er ook oliën uit de bloem gewonnen om bijvoorbeeld parfums of etherische olie te maken, zoals de etherische olie die in jouw shampoobar is verwerkt. Op de website van Helio vind je Jasmijn olie in de puurste vorm, afkomstig uit Egypte voor als je zelf aan de slag wilt gaan met etherische olie. Voor 5 ml. etherische Jasmijnolie zijn ca. 20.000 Jasmijnbloemen nodig.

 

De werking van jasmijn in de shampoo bar

Jasmijnolie is een cosmetische olie die de hoofdhuid verzorgt. Deze shampoobar is dus vooral goed in te zetten bij normaal tot droog haar of bij een gevoelige hoofdhuid. Door de aromatische geur verhoogt deze shampoobar ook je stemming. De geur van de olie vermindert namelijk dufheid en lusteloosheid.

 

Klik hier om jouw shampoobar jasmijn te bestellen of om de andere shampoobars te ontdekken.

 

 

Rating: 3.5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.