Mega Milieuvriendelijke Shampoobars

Al sinds enige tijd kun je bij Queen Beads heerlijke shampoobars, bodybars en baardzepen verkrijgen. Sindskort heeft Queen Beads een nieuwe leverancier voor de bars erbij. Deze leverancier is een waardevolle toevoeging omdat hun bars SLES-vrij zijn, en dat heeft voordelen voor diegenen die snel een geïrriteerde (hoofd)huid hebben. Hier is regelmatig vraag naar. Voor wat meer achtergrondinformatie neem ik je graag mee in het productieproces van de shampoobars van deze nieuwe leverancier!

Hoe worden shampoobars gemaakt?

Alle shampoobars van de nieuwe leverancier zijn naast SLES-vrij, eveneens plasticvrij zoals de andere bars. Maar hoe deze gemaakt worden en hoe plasticvrij ze in werkelijkheid zijn is natuurlijk interessant om te weten!

 

Plasticvrije productie van de shampoo bars

De shampoobars worden geproduceerd met een duurzame machine waarin de op eveneens duurzame wijze gewonnen en ingekochte ingrediënten worden verwerkt. Dit zorgt voor een gegarandeerde kwaliteit en ze worden op een manier die past bij hun visie op een eerlijk eindproduct. Een eerlijke shampoobar zonder plastic, vol van duurzame ingrediënten zoals shea boter, kokosolie en etherische oliën.

 

Shampoo bars geproduceerd in Nederland

De shampoobars van deze leverancier worden volledig in Nederland gemaakt. Dat scheelt aardig wat co2 uitstotende vrachtwagens die verscheept moeten worden. De Nederlandse bereiders wegen en meten de individuele ingrediënten zorgvuldig af en mixen deze altijd op dezelfde wijze. Daarna worden de bars afgewogen en in de juiste vorm geperst waarna ze nog een week uit moeten harden voor ze verpakt kunnen worden. Zo wordt voldaan aan alle strenge cosmetica-eisen die binnen Nederland gelden.

 

100% milieuvriendelijke shampoo bars

Het zou natuurlijk zonde zijn als plasticvrije shampoobars in plasticen verpakkingen worden gedaan. Daarom worden de shampoobars geleverd in een recyclebaar doosje van biologisch afbreekbaar naaldhoutpapier.

Zelfs de groene chips die als opvulling aan de grote bestellingen van Queen Beads toegevoegd worden, zijn volledig natuurlijk. Ze worden gemaakt van plantaardig zetmeel, lucht en water. Hierdoor zijn zelfs deze chips biologisch afbreekbaar, in water oplosbaar, composteerbaar en niet schadelijk voor het milieu! De bars zijn bij Queen Beads geleverd met behulp van een fietskoerier.

 

Geen verspilling door de 'verspilmenietjes'

En met niets, bedoel ik dan ook écht niets. Productiefoutjes zijn menselijk en natuurlijk blijft er af en toe iets over tijdens het productieproces van deze duurzame shampoobars. Daarom zijn de 'verspilmenietjes' in het leven geroepen. Hier eindigen de bars die het productieproces niet zonder deuken, missende hoekjes of misvormingen doorstaan hebben. 

Soms ruikt een batch shampoobars net niet zoals het hoort, wanneer de bars niet door de geur-inspectie van de kantoorhond Nessa heen komen, komen ze ook bij de 'versplilmenietjes' terecht. Voor al deze bijzonder gevormde bars geeft de leverancier 25% korting. Indien beschikbaar, dan zal je deze ook in de webshop van Queen Beads zien verschijnen. Zo kunnen we samen verspilling tegengaan! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.