Waarom thee drinken?

Na water wordt thee over de gehele wereld het meest gedronken. Alle als thee verkochte producten die niet van de theeplant 'camellia sinensis' afkomstig zijn (bijvoorbeeld kamillethee of rooibos), zijn eigenlijk geen echte theesoorten, maar kruidentheeën. Bij Queen Beads vind je beide. Maar waarom drinken we eigenlijk thee? En is thee drinken gezond? Je leest het hier!

 

Waarom drinken we thee?

In Japan is thee een soort heiligdom, zoals de matcha-thee (groene thee in poedervorm) waar traditioneel mee wordt omgegaan, in Marokko schenkt men de muntthee hoog uit als teken van gastvrijheid en het beste met elkaar voor hebben. Het zou ons koude kikkerland eens niet zijn, als wij In Nederland (en trouwens ook in België) aan thee drinken geen speciale aandacht besteden. We bieden een zieke een kopje thee aan, of we houden een uit Engeland overgewaaide high-tea voor de gezelligheid, maar bovenal drinken wij Nederlanders thee vooral uit gewoonte. En dat is eigenlijk zonde...

 

Thee drinken is gezond!

Thee drinken heeft verschillende positieve effecten op onze gezondheid. Het Voedingscentrum adviseert zelfs om 3 koppen groene of zwarte thee per dag te drinken. Zo stellen zij dat groene en zwarte thee de kans op een beroerte of diabetes type 2 kunnen verkleinen, de bloeddruk verlagen (groene thee sneller dan zwarte thee), en dat groene thee het cholesterol verlaagt. Daarbij is bekend dat thee fluoride bevat. Je weet wel, dat smerige goedje dat je vroeger van de tandarts kokhalzend op je gebit kreeg aangebracht. Gelukkig proef je het niet, maar thee helpt dus ook een klein beetje bij het tegengaan van tandbederf!

  Thee drinken is lekker

  De echte theeliefhebbers zullen het met me eens zijn. Thee is gewoon lekker. Er zijn wel 1001 smaken en iedere thee is weer net even anders. Tussen al die pareltjes selecteert Queen Beads speciaal voor jou de meest opvallende theesoorten, die net een tikkeltje anders zijn dan wat je normaal gesproken tegenkomt.

  Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de thee-pagina! Het assortiment wisselt wel zo nu en dan.

   

  Thee cadeau doen?

  Mijn vriendin is onlangs verhuisd en is een echte theeleut. Voor haar maakte ik een leuk theepakket en bestelde ik deze prachtige rosé gouden waterkoker.

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.