Amberblokje Orange

In een eerdere blog kon je al lezen waarvoor je de heerlijke geurende amberblokjes gebruikt en dat er verschillende kwaliteiten amberblokjes op de markt zijn en hoe je deze kunt onderscheiden.

Ook las je dat amberblokjes in de islamitische culturen ook wel worden gebruikt om de huid te parfumeren omdat ze geen alcohol bevatten. In deze blog lees je meer een specifiek amberblokje: het amberblokje orange, sinaasappel dus!

 

Etherische olie in het amberblokje orange (sinaasappel)

Amberblokjes worden van diverse ingrediënten gemaakt, maar het belangrijkste bestanddeel dat bijdraagt aan de geur van deze heerlijk geurende blokjes is de etherische olië die per amberblokje verschilt. De etherische olie sinaasappel wordt gewonnen uit de schillen van de sinaasappel. De opbrengst aan etherische olie is ongeveer 0,5%. Dat wil zeggen dat er ongeveer 200 kg schillen nodig zijn voor 1 liter etherische sinaasappelolie. De kleur van deze olie is geel tot oranje, afhankelijk van de sinaasappelsoort en plaats van herkomst. De geur van etherische sinaasappelolie is voor iedereen wel herkenbaar: levendig, fruitig fris met een ondertoon van zoet. De parfum- industrie maakt dan ook veel gebruik van deze olie in fruitige parfums en zo ook in de amberblokjes!

 

Waarom een amberblokje sinaasappel?

Sinaasappelolie heeft een rustgevende werking en helpt bij een zenuwachtig gevoel. Warmte en blijheid verspreiden zich door je huis als je de geur van sinaasappel olie vernevelt, dit werkt tevens activerend. De geur is lekker zoet, maar heeft ook de frisheid van citrus. Daarom is het amberblokje sinaasappel ook favoriet bij alle leeftijden! 

 

Waarvan worden amberblokjes gemaakt?

De amberblokjes bestaan uit een mix van natuurlijke en kunstmatige Ingrediënten zoals; Musk Ambrette 2%, Musk Xylol 5%, Vanaline 4%, Rozenpoeder 8%, Etherische Olie 10%, Parfumbasis 71%. De geur van alle amberblokjes is te omschrijven als zacht, warm, zoet en sensueel. 

 

Amberblokjes gebruiken, hoe doe je dat?

Voor een optimaal en langdurig gebruik kun je het amberblokje het beste eerst als geurblokje gebruiken. Als de geur afneemt kun je er iets van afschrapen zodat het weer gaat geuren. Het schaafsel kan worden gebruikt voor in de stofzuigerzak of in een geurbrander. Een paar keer per dag even aanzetten is voldoende om de geur te verspreiden.

Amberblokjes schaaltjes en amberblokjes branders

Klik hier voor meer tips en ideeën, leuke bijpassende schaaltjes, of om om amberblokjes te bestellen.

 

 

Ben je geïnteresseerd in pure etherische sinaasappelolie? Dan raad ik je aan om ook eens een kijkje te nemen bij Helio.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.