De voordelen van een goede baardzeep

Terug van weg geweest: de baard. Sinds enkele jaren is een baard dragen weer helemaal hip. Toch komt de baard ook met regelmaat minder positief in het nieuws; een baard zou namelijk ronduit smerig zijn en soms evenveel bacteriën bevatten als een gemiddeld toilet of zelfs meer dan een hondenvacht! Moet je het dan maar laten om je baard te laten staan? Welnee! Maar een goede baardverzorging, dat is natuurlijk wel belangrijk! Hoe je dat doet, lees je in deze blog.

Wat is baardzeep?

Baardzeep lijkt op een normaal stuk zeep maar de samenstelling is meer geschikt voor gezichtsbeharing en de gevoelige huid van het gezicht. De baardzepen van Queen Beads zijn onder andere gemaakt van sheaboter. Shea boter wordt gewonnen uit de zaden van de shea boom, die op de West-Afrikaanse savanne groeit. Het is niet alleen één van de wonderen der natuur, maar het is ook een hele bijzondere. Het wordt al duizenden jaren gebruikt voor huidverzorging, haarverzorging, babyverzorging, genezing en voedsel. Shea boter is goed voor elk haartype, maar in het bijzonder is het dé remedie tegen droog, dof, beschadigd of dun haar. Dit geeft de baard meer glans, verzorgt de huid en verwijdert vuil en overtollige vetten van de huid.

Hoe gebruik je baardzeep?

Door de baardzeep in een sisalzakje te doen kan je de baardzeep makkelijk gebruiken en bewaren. Door het zeepblok in het sisalzakje even vochtig te maken en daarna over de baard te smeren, net zoals je een stuk gewone zeep aanbrengt op je lichaam, komt er voldoende zeep in de baard. Vervolgens masseer je de zeep in de baard in om een ​​schuim te creëren en de baard te reinigen. Daarna spoel je het product uit. Eigenlijk hetzelfde als bij het wassen van het hoofdhaar met een shampoobar. De baardzepen van Queen Beads bevatten natuurlijke oliën en door de grote hoeveelheid natuurlijke bestanddelen geen schadelijke chemicaliën die je in reguliere shampoos en zepen wel aantreft. 

 

Kies een baardzeep die bij jou past

Niet onbelangrijk is natuurlijk de geur van de baardzeep. Dit komt uiteraard neer op persoonlijke voorkeur, maar je wilt een geur kiezen die je lekker zelf vindt en waarvan je het fijn vindt dat die geur een aantal keer per dag je neus binnen gaat. Daarom kun je bij Queen Beads kiezen uit 2 baardzepen:

 

Baardzeep Sandalwood

Deze baardzeep met sandalwoodextract is heerlijk schuimend en bovenal heerlijk geurend. Sandalwood etherische olie heeft een rijk, warm en houtachtig aroma en afgezien van het geven van zijn glorieuze geur aan deze zeep, wordt het vaak gebruikt voor zijn kalmerende eigenschappen op een droge huid. Deze baardzeep zorgt voor een klassieke mannelijke geur vol van warmte en distinctieve houtachtige noten.

Baardzeep agarwood

Agarwood is een donker harsachtig hout dat Aquilaria en verwante bomen (grote groenblijvende bomen uit Zuidoost-Azië) vormen wanneer zij besmet worden met een schimmelstam van de Ascomyceten. Het met hars ingebedde hout wordt in vele culturen gewaardeerd om zijn mystieke geur en gebruikt voor wierook en parfums. Én voor onze baardzeep! Deze zeep is zeer rijk aan oliën en heeft daardoor de neiging te "zweten". Dit doet echter niets af aan de kwaliteit van het product dat overigens ook uitstekend te gebruiken is als shampoo bar voor droog en stug hoofdhaar!

Waarom een baardzeep? 

Hierboven heb je al veel voordelen van een baardzeep ontdekt, maar wat ook goed is om te weten:

- De baardzepen zijn vegan;
- De baardzepen zijn dierproefvrij;
- De baardzepen zijn palmolievrij;

De baardzepen wegen 120 gram en zijn 1 jaar houdbaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.