Amberblokje Eucalyptus

In de vorige blog kon je al lezen waarvoor je de heerlijke geurende amberblokjes gebruikt en dat er verschillende kwaliteiten amberblokjes op de markt zijn en hoe je deze kunt onderscheiden. Ook las je dat amberblokjes in de islamitische culturen ook wel worden gebruikt om de huid te parfumeren omdat ze geen alcohol bevatten. In deze blog lees je meer een specifiek amberblokje: het amberblokje eucalyptus.

Etherische olie in het amberblokje eucalyptus

Amberblokjes worden van diverse ingrediënten gemaakt, maar het belangrijkste bestanddeel dat bijdraagt aan de geur van deze heerlijk geurende blokjes is de etherische olië die per amberblokje verschilt. De eucalyptusboom groeit in Australië en wordt soms wel 60 meter hoog. De Aboriginals gebruikten de bladeren van eucalyptusbomen als medicijn door ze te pletten tot een antibacteriële pap. Ze werden ook gebruikt in stoomputten of verkreukeld en onder de neus gehouden. De gom werd geplet tot zalf tegen ontstekingen. Hier is dus de eucalyptusolie ontstaan. Door middel van stoomdestillatie van de bladeren ontstaat eucalyptusolie. Deze olie wordt toegevoegd aan het amberblokje. Eucalyptus ondersteunt de longen bij inademing waardoor de opname van zuurstof versterkt. Dit geeft niet alleen meer energie, maar heeft ook een goede impact op het immuunsysteem en om de longen schoon te maken.

 

Hoe gebruik je een amberblokje?

Voor een optimaal en langdurig gebruik kun je het amberblokje het beste eerst als geurblokje gebruiken. Als de geur afneemt kun je er iets van afschrapen zodat het weer gaat geuren. Het schaafsel kan worden gebruikt voor in de stofzuigerzak of in een geurbrander. Een paar keer per dag even aanzetten is voldoende om de geur te verspreiden.

 

Ben je geïnteresseerd in pure etherische eucalyptusolie? Dan raad ik je aan om ook eens een kijkje te nemen bij Helio.

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.