De werking van edelstenen

Natuursteen, ook wel halfedelsteen,  wordt vaak geassocieerd met verschillende effecten en eigenschappen, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het geloof in de helende krachten van edelstenen en kristallen is al eeuwenoud. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is voor de effecten van edelstenen, worden ze vaak gebruikt in alternatieve geneeswijzen en worden ze beschouwd als hulpmiddelen om welzijn en balans te bevorderen.

 

Hoewel de term 'halfedelstenen' vroeger werd gebruikt om bepaalde edelstenen te beschrijven die niet als zeldzame diamanten, smaragden, saffieren en robijnen werden beschouwd, wordt tegenwoordig de term 'halfedelstenen' minder vaak gebruikt in de volksmond. In plaats daarvan worden deze stenen vaak ook aangeduid als 'edelstenen' of 'kristallen' omdat hun schoonheid en waarde niet worden bepaald door hun classificatie. Iedere edelsteen kent een eigen betekenis maar hieronder vind je de 10 meest voorkomende en geliefde edelstenen (vaak omschreven als halfedelstenen) en hun veronderstelde effecten op welzijn en gezondheid:

Opaal

Opaal wordt geassocieerd met inspiratie, creativiteit en passie. Het wordt gebruikt om de verbeeldingskracht te stimuleren, emotionele genezing te bevorderen en optimisme te vergroten.

Aventurijn

Aventurijn staat bekend als de steen van geluk en voorspoed. Het wordt geassocieerd met het aantrekken van overvloed, het vergroten van zelfvertrouwen, het bevorderen van emotioneel welzijn en het verminderen van stress en angst.

Tijgeroog

Tijgeroog wordt vaak gezien als een beschermende steen. Het wordt gebruikt om moed en zelfvertrouwen te vergroten, negatieve energie af te weren, helderheid van denken te bevorderen en de innerlijke kracht te versterken.

Amazoniet

Amazoniet wordt geassocieerd met balans en harmonie. Het wordt gebruikt om communicatie te verbeteren, emotionele trauma's te helen, negatieve energie te transformeren en een gevoel van kalmte en welzijn te bevorderen.

Sodaliet

Sodaliet staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Het wordt geassocieerd met het bevorderen van innerlijke vrede, intuïtie en zelfvertrouwen, en het verminderen van angst en stress.

Granaat

Granaat wordt geassocieerd met energie, passie en vitaliteit. Het wordt gebruikt om fysieke energie te verhogen, het libido te stimuleren, de doorbloeding te verbeteren en het uithoudingsvermogen te vergroten.

Rhodoniet

Rhodoniet wordt geassocieerd met emotionele genezing en liefde. Het wordt gebruikt om emotionele wonden te helen, vergevingsgezindheid te bevorderen, stress te verminderen en een gevoel van harmonie en welzijn te creëren.

Lepidoliet

Lepidoliet staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het wordt gebruikt om angst en stress te verminderen, slaapproblemen te verlichten en een gevoel van innerlijke rust en balans te bevorderen.

Labradoriet

Labradoriet wordt geassocieerd met spirituele groei en bescherming. Het wordt gebruikt om intuïtie en helderheid van denken te vergroten, negatieve energie af te weren en spiritueel bewustzijn te bevorderen.

Rookkwarts

Rookkwarts staat bekend om zijn aardende eigenschappen. Het wordt gebruikt om stress en angst te verminderen, negatieve energie te transformeren, stabiliteit te bevorderen en emotionele heling te ondersteunen.

Net als bij edelstenen kunnen de effecten van deze halfedelstenen subjectief zijn en kunnen ze van persoon tot persoon verschillen. Het is belangrijk om je eigen intuïtie te volgen bij het kiezen en gebruiken van deze stenen en om te onthouden dat ze geen vervanging zijn voor professionele medische behandeling.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.