Inspiratie opdoen

Er wordt mij weleens gevraagd waar ik mijn inspiratie opdoe. En ik moet eerlijk bekennen: ik zou het niet weten. Met mijn ADHD hoofd kan de inspiratie al van een appel op de fruitschaal of een duif in de lucht komen. Ik zie kleuren, samenstellingen, ren naar mijn kralenkamer, trek wat lades open en ga los. Daarbij slaat mijn hoofd meestal wel de dingen die 'heftig' zijn op. Felle kleuren, drukke prints, extreme uitersten, onconventionele dingen... ik hou ervan! Niet gek dus dat ik van dingen als het Nederlands oranje, de kleurrijke stoffen uit Afrika en de prachtig geklede en geschminkte feestvierders van het Mexicaanse Dia de los muertos blij word. En Dia de los muertos, dat is dus alles bij elkaar voor mij: kleding met drukke prints, geschminkte gezichten, versierde doodskoppen, bloemen, felle kleuren... kun je het je gekker bedenken?

Op mijn Instagram pagina heb je het moodboard al kunnen zien. De komende tijd wil ik me meer gaan focussen op die extreme kleuren, skulls, gekke printjes die officieel te heftig zijn om te matchen. Ik sla daarmee een nieuwe weg in, die ik doortrek in al mijn sieraden, leerproducten en andere freubels. 

Zelf inspiratie opdoen?

Ben je zelf een sieradenmaker? Of richt jij graag je huis in? Dan geef ik je hierbij wat tips van zaken die mij vaak inspiratie geven:

 

1. Kom in beweging en ga iets doen! Beweging zorgt voor een leeg hoofd en ruimte om nieuwe zaken waar te nemen. Bezoek een leuk marktje, maak een strandwandeling en kijk eens om je heen wat je ziet!

2. Pinterest: het leuke van Pinterest is dat je van het een in het ander belandt. Maak zelf wat pinboards aan en je zal zien dat je telkens weer nieuwe hits aangeboden krijgt.

 

3. Ga uit eten in een goed restaurant! Je zal zien dat een goede chefkok van jouw bord ook een waar kunstobject maakt. Meestal wordt hierbij gebruik gemaakt van complementaire kleuren (tegenovergestelde kleuren in het spectrum), omdat dat mooi contrasteert.

 

4. Heb je een idee maar weet je niet hoe daar te komen? Laat het idee niet varen maar ga op zoek naar tutorials op YouTube of benader iemand anders die hier al wat verder gevorderd in is! Superleuk om kennis te delen en vervolgens in je eigen stijl ermee verder te gaan!

 

5. Volg een workshop. Soms leer je net even die nieuwe techniek of die andere manier van kijken die eraan bijdraagt dat jij weer op nieuwe ideeen komt!

 

Ik hoop je via deze weg wat tips voor inspiratie te hebben gegeven. En heb je nu nog steeds geen idee? Kijk dan eens naar wat foto's van Dia de las muertos. Mijn favoriet!

Google eens op 'Dia de las Muertos' en je vindt tal van kleurrijke afbeeldingen zoals bovenstaande.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.