Alles over wierook

We zijn allemaal wel bekend met wierook. Wierook wordt vaak gebruikt bij religieuze of spirituele rituelen, maar ook vanwege de aangename geur en als luchtverfrisser. Over de wereld zijn er veel verschillende soorten wierook maar de meest bekende zijn toch wel Darshan, Nag Champa en Goloka. Dit komt doordat dit de wieroken zijn die van oudsher traditioneel gebruikt worden. Bij Queen Beads shop je Nag Champa en een heel ander merk: 'Green Tree', welke in India bekend staat om de goede kwaliteit.

 

Nag Champa wierook

De oorsprong van Nag Champa ligt in India. Hier bloeit en verspreidt de tropische gele Champa bloem (Plumeria) het typisch zoete Champa aroma. Deze wierook bevat natuurlijke ingrediënten welke met de hand worden samengesteld om zo de herkenbare Nag Champa geur te creëren. De bekendste Nag Champa wierook is de ‘Satya Sai Baba Nag Champa Agarbatti’. 

 

 

Green Tree wierook

Green tree wierook bestaat uit de beste natuurlijke ingrediënten zoals kruiden, harsen en Indiase specerijen (masala), en is één van de beste Indiase wierookmerken. De 'Native Soul' lijn is een heerlijke friszoete geurenlijn.

 

 

Deze wierook-handjes bevatten in het midden van de handpalm een gaatje waar je het wierookstokje in kunt steken. Ook leuk te gebruiken om een amberblokje in te leggen of sieraden in te bewaren.

 

Meer informatie over wierook

Wat is wierook?

Wierook wordt gemaakt van verschillende natuurlijke materialen, waaronder boomharsen, schors, bloemen en etherische oliën. 

Welke soorten wierook zijn er?

Wierook is in veel verschillende vormen te vinden, waaronder stokjes, kegeltjes en losse korrels, en wordt verbrand met een speciale houder of brander. 

Waarom wierook gebruiken?

Wierook heeft een lange geschiedenis van gebruik in veel verschillende culturen over de hele wereld. Het wordt al duizenden jaren gebruikt voor spirituele, medicinale en persoonlijke hygiënedoeleinden. Sommige mensen gebruiken wierook nog steeds vanwege de veronderstelde therapeutische of kalmerende effecten. Tegenwoordig wordt wierook ook als natuurlijke luchtverfrisser gebruikt of als een manier om een ​​aangename sfeer te creëren.

De geschiedenis van wierook

Het gebruik van wierook is terug te voeren tot het oude Egypte, waar het werd gebruikt bij religieuze ceremonies en als een vorm van ongediertebestrijding. Het werd ook gebruikt in het oude China, waar men geloofde dat het geneeskrachtige eigenschappen had en werd gebruikt om de lucht te zuiveren. Wierook was ook een belangrijk onderdeel van de oude Griekse en Romeinse culturen, waar het werd gebruikt bij religieuze ceremonies en als een vorm van parfum.

Hoe wierook aansteken?

Om wierook te gebruiken heb je een wierookbrander nodig en een warmtebron, zoals een kaars of aansteker. De specifieke instructies voor het gebruik van wierook kunnen variëren, afhankelijk van het type wierook dat je gebruikt, dus het is een goed idee om de instructies die bij je wierook worden geleverd te lezen of de website van de fabrikant te raadplegen.

 

Hieronder tref je een algemene instructie voor het gebruik van wierook:

  1. Kies een geschikte locatie: wierook moet worden gebruikt in een goed geventileerde ruimte, uit de buurt van brandbare materialen. Zorg ervoor dat het gebied vrij is van tocht, zodat de wierook niet ongelijkmatig kan branden of doven. Ga ook niet te dicht erop zitten: hoe lekker ook, alles dat je verbrandt is niet gezond.

  2. Kies een brander: er zijn veel verschillende soorten wierookbranders verkrijgbaar, variërend van eenvoudige rechte tot meer uitgebreide ontwerpen. Kies een brander die geschikt is voor het soort wierook dat je gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een schaaltje gebruiken voor losse wierook of een houder voor stokjes of kegeltjes.

  3. Steek de wierook aan: Gebruik een kaars of aansteker om de wierook aan te steken. Als je wierookstokjes of kegeltjes gebruikt, houd de wierook dan in een hoek van 45 graden en steek de punt aan. Als je losse wierook gebruikt, strooi dan een kleine hoeveelheid op een brandend kooltje of in een brander die speciaal is ontworpen voor losse wierook.

  4. Geniet van het aroma: terwijl de wierook brandt, verspreidt het zijn geur in de lucht. Je kunt een ventilator gebruiken of zachtjes met je hand zwaaien om de geur door de kamer te verspreiden. Wanneer je klaar bent met het gebruik van de wierook, doof je deze door de vlam te verstikken of deze zachtjes in een hittebestendig oppervlak te drukken.

  5. Bewaar de wierook op de juiste manier: Als je ongebruikte wierook hebt, bewaar deze dan op een koele, droge plaats uit direct zonlicht om te voorkomen dat deze uitdroogt of broos wordt. Houd de wierook ook buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Wierook kopen

Je weet nu alles over het gebruik van wierook!

Enthousiast geworden?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.