Shampoobar voor krullenbollen!

Krullend haar is meer vatbaar voor uitdroging en kroezen, dus het is belangrijk om een ​​shampoo te kiezen die je krullen voedt, hydrateert en tegelijkertijd helpt om hun natuurlijke vorm te definiëren en te versterken. Velen met krullend haar gingen je al voor in de zoektocht naar de perfecte haarproducten. In deze blog lees je hoe je jouw krullenbol heerlijk verzorgt met de shampoobar mango-papaja!

Is shampoo slecht voor je haar?

De belangrijkste tip voor de verzorging van krullend haar is het niet te vaak wassen en het vermijden van uitdrogende chemicaliën die in veel shampoos aanwezig zijn. Is shampoo dan slecht voor het haar? Nee! Maar het is wel belangrijk om de juiste shampoo uit te kiezen; een shampoo die geen agressieve chemicaliën bevat. Sulfaten hebben bijvoorbeeld als eigenschap de shampoo te laten schuimen en het haar goed te reinigen, maar kunnen het haar ook ontdoen van natuurlijke oliën, wat uitdroging veroorzaakt en vaak leidt tot kroezen. Daarbij is het belangrijk om een hydraterende formule te kiezen. Krullend haar is al snel droog en dus is het belangrijk om shampoo te kiezen die je krullen hydrateert. 

 

Kies voor de shampoobar mango-papaja

De shampoobar mango-papaja is een natuurlijke en duurzame shampoo voor krullend haar. Deze bevat geen ingrediënten als siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol wat veel andere shampoos wel bevatten (en wat dus funest voor je krullen is). De shampoobar mango-papaja bevat fijne en verzorgende ingrediënten zoals sheaboter en kokosolie. Hij zorgt voor de juiste aanvulling van proteïne en vocht en is dus samengesteld met milde ingrediënten om jouw krullen mild maar prettig te reinigen en effectief te verzorgen. De shampoobar mango-papaja hydrateert en voedt intensief zonder het haar zwaar te maken. Hierdoor worden je krullen gladder en hebben ze meer veerkracht.

 

Shampoo bar mango-papaja als aanvulling op de
CG-methode

Voor de verdere behandeling van krullen kun je veel lezen als je zoekt naar de 'CG-methode'. Hier lees je tips over het wassen en stylen en kammen van krullen. De CG-methode schrijft als hoofdregel het vermijden van siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en haaruitdrogende alcohol voor. En dat is precies waar deze shampoobar mango-papaja bij aansluit!

 

De belangrijkste ingrediënten uitgelegd

Proteïne uit rijst en quinoa

Ongeveer 95% van je haar bestaat uit proteïne, hierdoor blijft het haar sterk en gezond. Daarnaast zorgt proteïne voor de groei van het haar en bepaalt het de elasticiteit van je haar. Elasticiteit is bij krullend haar erg belangrijk, dit bepaalt vaak de gezondheid van je krullen. Hierdoor kan het haar uitrekken en weer terug springen naar de originele vorm. Voor sterk en gezond haar is het belangrijk dat proteïne en vocht in balans zijn. Deze shampoobar bevat proteïne uit rijst en quinoa die er voor zorgen dat de structuur van jouw haar herstelt, versterkt en verstevigt. Deze proteïnes werken goed bij haar met een normale tot hoge elasticiteit (te veel vocht maar te weinig proteïne). Heb je last van droge en pluizige krullen dan kan het zijn dat jouw haarschubben te veel openstaan. Vocht kan er gemakkelijk in maar kan er net zo makkelijk weer uit. Ook hierbij biedt proteïne een uitkomst want het herstelt de structuur van je haar en maakt het zacht en glanzend daarnaast zorgt het voor hydratatie en conditionering.

Sheaboter

Sheaboter heeft van zichzelf hydraterende, beschermende en helende eigenschappen. Het helpt het haar vocht op te nemen. Daarnaast stimuleert het de celvernieuwing van de huid. Ook eczeem en een droge huid kunnen van sheaboter een oppepper krijgen. Sheaboter creëert een natuurlijk beschermingslaagje (verzwaart niet) waardoor het haar vocht vasthoudt en beschermt tegen schadelijke invloeden als rook en uitlaatgassen.

Kokosolie

Een pure en natuurlijke olie die jouw krullen extra voeding geeft. Kokosolie maakt pluizig haar weer zacht en glanzend. Het helpt je hoofdhuid te verzorgen en vermindert de kans op schilfers op een droge hoofdhuid. Heb je extreem droog haar dan kan je ervoor kiezen om ook een conditionerbar of haarmasker te gebruiken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.