Shampoobar Tea Tree (Melaleuca)

De naam 'Tea tree' verwijst naar de bladeren van de 'Melaleuca alternifolia' plant, die in Australië groeit. De melaleuca is inheems in het noordoostelijk kustgebied van Nieuw-Zuid-Wales, Australië en wordt ongeveer acht meter hoog. De boom behoort tot de Mirtefamilie, waaronder ook kruidnagel en guave vallen. Deze boom heeft naalden en blijft het hele jaar door groen.

De tea tree boom

De bladeren van de melaleuca werden al generaties lang gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van Australië: de Aboriginals. Dit deden zij in de vorm van dampbaden bij verkoudheden, griep en koorts. In het jaar 1770 werd de boom 'teatree' genoemd door James Cook, die op zijn expeditie naar Australië de bladeren met de sterke geur ontdekte en die meenam naar Engeland. Daar maakte hij er thee van, vandaar de naam 'tea tree', of theeboom in het Nederlands.

Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de olie vaak gebruikt om wonden te verzorgen. Na de oorlog kwamen de antibiotica op, waardoor theeboomolie wat vergeten werd. Tot daar in de jaren '60 verandering in kwam met de hippiecultuur. Zij twijfelden aan de chemische middelen en grepen terug naar de natuurgeneesmiddelen waaronder theeboomolie. Ook anno 2022 is er een tendens dat mensen steeds meer gebruik willen maken van de giften van de natuur, mede om de hoeveelheid schadelijke chemische stoffen die verdwijnt in de aardbodem, te beperken.

 

Hoe werkt tea tree olie?

De 'Shampoobar Tea Tree' bevat tea tree olie. Deze olie wordt gemaakt met behulp van stoomdestillatie. Stoomdestillatie is een zeer betrouwbare en goede extractie methode bij de bereiding van etherische oliën. Bij stoomdestillatie wordt stoom (hete waterdamp) door een vat met bladeren van de Theeboom, Melaleuca Alternifolia geleid. De olie die uit deze bladeren wordt gewonnen, bevat krachtige antibacteriële eigenschappen die plaatselijk kunnen worden aangebracht om de geïrriteerde huid te reinigen en te kalmeren.

 

Waarom een tea tree shampoo bar?

Tegenwoordig is tea tree shampoo een van de meest populaire haarverzorgingsproducten die er zijn. Deze werkt goed omdat het reinigt zonder essentiële oliën en voedingsstoffen van je hoofdhuid te verwijderen. Bovendien helpt het roos en andere veelvoorkomende haarproblemen te voorkomen. Tea tree olie bevat namelijk krachtige antibacteriële eigenschappen die helpen bij het bestrijden van bacteriën die roos en andere hoofdhuidinfecties veroorzaken. Tea tree bevat ook antioxidanten die beschermen tegen vrije radicalen die de haarzakjes beschadigen.

 

Nieuwsgierig geworden? Bestel de Shampoo bar Tea Tree hier!

Benieuwd naar de rest van de shampoobars? Klik dan hier.

 

Ben je enthousiast geworden en wil je tea tree ook op andere manieren gebruiken, dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen bij Helio. Léanne biedt de puurste vorm van etherische oliën aan en kan je alles vertellen voor een verantwoord gebruik van deze krachtpatser!

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.