Wat je moet weten over edelstenen

Zoals je vast al hebt ontdekt vind je in bijna alle sieraden en accessoires van Queen Beads wel edelstenen terug. Maar wat zijn edelstenen eigenlijk? En hoe werken ze? Welke edelsteen past bij jou? In deze blog lees je daar meer over.

 

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen zijn mineralen die al eeuwenlang verwerkt worden in sieraden. Ze onderscheiden zich van gewone stenen door hun schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid*. Elke edelsteen heeft een andere hardheid, waarvan de diamant de hardste edelsteen is en daarmee het meest waardevol. 

Edelsteen of halfedelsteen?

Niet elke mooi gekleurde mineraal mag edelsteen genoemd worden. Dit hangt af van de elementen schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid. Met schoonheid worden optische eigenschappen bedoeld zoals kleur, glans, vuur, en doorzichtigheid. Duurzaamheid heeft te maken met de hardheid, breukgevoeligheid, splijtbaarheid en chemische bestendigheid van de steen. De hardheid wordt aan de hand van een relatieve schaalverdeling bepaald, genaamd ‘de schaal van Mohs’. Diamant is volgens de schaal van Mohs de hardste edelsteen, gevolgd door saffier, robijn, topaas en kwarts. Mooie stenen die niet onder edelstenen vallen, en daardoor halfedelstenen of kleurstenen worden genoemd, zijn bijvoorbeeld amethyst, topaas, peridoot, citrien, etc. Veel van de edelstenen die in de sieraden worden gebruikt zijn dus halfedelstenen, maar in de volksmond wordt meestal gewoon het woord 'edelsteen' gebruikt.

 

Weet jij welke namen deze edelstenen hebben? Het antwoord vind je aan het einde van deze blog.

 

Edelsteen en sterrenbeeld

Veel mensen geloven dat edelstenen een geneeskrachtige uitwerkingen hebben en dat elke geboortemaand bij een bepaalde steen hoort; de zogeheten maandstenen. Maandstenen zijn een verzameling van (half)edelstenen die elk een maand representeren. Aan elke maandsteen worden unieke eigenschappen toegeschreven met een positieve werking op de drager. Zo zouden deze maandstenen een positieve uitwerking hebben op gezondheid, liefdesleven of karakter. Het geven van een sieraad dat hoort bij de maand waarin de ontvanger is geboren is van symbolische waarde en een beschermend gebaar.

Hoe werken edelstenen?

Wat je echt moet weten is dat edelstenen, mineralen en kristallen 'leven' en een bepaalde frequentie of trilling bevatten. Bij het vasthouden wordt deze trilling door je lijf overgenomen en andersom. Dit maakt dat onbalans in het lichaam hersteld wordt **. 

 

Ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen zijn in de aarde gegroeid en hebben vanuit hier hun energie gekregen. Eenmaal uit de aarde gehaald is het belangrijk om de stenen regelmatig te reinigen (ontladen) en weer op te laden zodat zij hun energetische werking behouden. 

 

Edelstenen zoeken op werking, uiterlijk of cadeau krijgen? 

Om aan een bij jou passende edelsteen te komen zijn verschillende manieren.

1. De eenvoudigste manier is om een edelsteen te kiezen die je aanspreekt qua uiterlijk. Dit is dan dus meer gebaseerd op esthetische schoonheid dan op werken.

2. Een andere manier is te zoeken welke edelsteen bij je sterrenbeeld past.

3. Wat de meeste mensen doen is het zoeken naar een edelsteen op basis van werking.

4. Ook het vasthouden en voelen kan een manier zijn om de juiste match met een edelsteen te vinden.

5. Tot slot kan iemand je een edelsteen cadeau doen, het is dan het universum dat voor jou bepaalt dat deze edelsteen aan jou toebehoort.

 

Wil je meer weten over wat welke (half)edelsteen voor je doet?
Lees dan hier verder: Werking van edelstenen

Wil je weten welke edelsteen bij jouw sterrenbeeld hoort?
Kijk dan op deze pagina: Sterrenbeelden en edelstenen

Wil je meer weten over het ontladen en opladen van edelstenen?
Download dan hier de PDF!

 

* Bron: Keuringsdienst van Waarde - Edelstenen - Naturalis

** Edelstenen zijn geen vervanger voor medische of psychosociale hulpverlening. Ze kunnen slechts ter ondersteuning dienen. Raadpleeg bij psychische of somatische klachten altijd een arts!

 

Antwoorden

Blauw: saffier

Rood: robijn

Wit: kwarts

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.