Wie goed doet goed ontmoet

Om 06.00 uur vertrok ik richting Kapelle. Toen ik van 08.00 tot 10.00 uur aan het opbouwen was, bleef het erg rustig. Tot de aanvang van de Kapelse dag werd aangekondigd en een fanfarekorps het volledige dorp uit het bed blies. Wat was het een drukte de hele dag! Ergens in de middag ontmoette ik een oud Indonesisch mannetje, genaamd Rudy Bish. Rudy wilde een boeddhabeeld en 2 armbanden kopen. Terwijl we in gesprek waren over een goede prijs legde hij zijn hand op mijn schouder en sloot zijn ogen. Hij vertelde dat hij zag dat ik mijn vader niet veel zie, er zorgen in de familie zijn over de gezondheid van mijn moeder, mijn vriend een pittige levensloop kende en ikzelf een doordouwer ben die alleen van eerlijke mensen houdt, dat ik het doorzie en liefst in niemandsland woon. Spijker op de kop!

Terwijl hij een rondje ging lopen dacht ik na over een mooie prijs. Bij terugkomst ging hij akkoord met de prijs. Hij gaf aan dat het cadeautjes waren maar hij wist nog niet voor wie. Het ging om de lach zei hij. Omdat ik geen tasje had besloot ik mijn voorraad in een vuilniszak te stoppen en de tas mee te geven. Even later kwam het mannetje terug met de tas. Zodat ik hem kon blijven gebruiken. En er zat een cadeautje in. Een afgeknipte roos uit zijn tuin en een bosje salie.

Terwijl we stonden af te rekenen kwam er een klein jongetje aan de kraam die direct naar een eucalyptus geurblokje wees. Zijn vader rekende af terwijl het jongetje naar een houten schaaltje in de vorm van een hartje keek.

Het oude mannetje vroeg wat het schaaltje kostte. Ik gaf mijn prijs en het mannetje zei: “ik betaal hem!” Het jongetje was heel blij. Ik besloot het schaaltje voor een inkoopprijs mee te geven. Tegen het jongetje zei ik: “Wil jij die meneer ook een cadeautje geven? Zoek maar een lekkere wierook uit”. Het jongetje koos voor de geur orange. Maar wat vervolgens gebeurde was dat het oude mannetje andere mensen ging aansporen dingetjes van mijn kraam te kopen en ondertussen deelde hij de wierookstokjes los uit aan kinderen.

Na een uurtje besloot hij dat het genoeg was en hij naar huis ging. Als dank gaf ik hem zijn favoriete geurblokje, jasmijn, en een nieuw pakje wierook mee. Blij met zijn eigen cadeautje wandelde hij terug naar huis.

 

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.