Wat zijn edelstenen eigenlijk?

Queen Beads verwerkt de mooiste (half)edelstenen in de diverse sieraden. Edelstenen zijn mineralen die al eeuwenlang verwerkt worden in sieraden. Ze onderscheiden zich van gewone stenen door hun schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid. Elke edelsteen heeft een andere hardheid, waarvan de diamant de hardste edelsteen is en het meest waardevol. De bekendste edelstenen zijn robijn, saffier en smaragd. Veel mensen geloven dat edelstenen geneeskrachtige uitwerkingen hebben.

 

Halfedelsteen
Niet elke mooi gekleurde mineraal mag edelsteen genoemd worden. Dit hangt af van de elementen schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid. Met schoonheid worden optische eigenschappen bedoeld zoals kleur, glans, vuur, en doorzichtigheid. Duurzaamheid heeft te maken met de hardheid, breukgevoeligheid, splijtbaarheid en chemische bestendigheid van de steen. De hardheid wordt aan de hand van een relatieve schaalverdeling bepaald, genaamd ‘de schaal van Mohs’. Diamant is volgens de schaal van Mohs de hardste edelsteen, gevolgd door saffier, robijn, topaas en kwarts. Mooie stenen die niet onder edelstenen vallen, en daardoor halfedelstenen of kleurstenen worden genoemd, zijn bijvoorbeeld amethyst, topaas, peridoot, citrien, etc. Veel van de edelstenen die in de sieraden worden gebruikt zijn dus halfedelstenen, maar in de volksmond wordt meestal gewoon het woord 'edelsteen' gebruikt.

 

De werking van edelstenen

Veel mensen geloven dat edelstenen een geneeskrachtige uitwerkingen hebben en dat elke geboortemaand bij een bepaalde steen hoort; de zogeheten maandstenen. Maandstenen zijn een verzameling van (half)edelstenen die elk een maand representeren. Aan elke maandsteen worden unieke eigenschappen toegeschreven met een positieve werking op de drager. Zo zouden deze maandstenen een positieve uitwerking hebben op gezondheid, liefdesleven of karakter. Het geven van een sieraad dat hoort bij de maand waarin de ontvanger is geboren is van symbolische waarde en een beschermend gebaar.

 

Ontladen en opladen van edelstenen

Wat je echt moet weten is dat edelstenen, mineralen en kristallen ''leven'' en een bepaalde frequentie of trilling bevatten. De stenen zijn in de aarde gegroeid en hebben vanuit hier hun energie gekregen. Eenmaal uit de aarde gehaald is het belangrijk om de stenen regelmatig te reinigen (ontladen) en weer op te laden zodat zij hun energetische werking behouden. 

 

Wil je meer weten over wat welke (half)edelsteen voor je doet? Lees dan hier verder: Werking van edelstenen

Wil je weten welke edelsteen bij jouw sterrenbeeld hoort? Kijk dan op deze pagina: Sterrenbeelden en edelstenen

Wil je meer weten over het ontladen en opladen van edelstenen? Download dan hier de PDF!